Άμεση είναι η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας που τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας» αλλά θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εφόσον παραστεί ανάγκη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τις
«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».


Νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επαναλάβει τους προκλητικούς ισχυρισμούς ότι “η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο”, τονίζοντας ότι “οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά”…

«Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας», ανέφερε το ανακοινωθέν της Τουρκίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook