Στην Πράγα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής και Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις μιας πιθανής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Πράγα όπου θα βρίσκονται και οι δύο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στις σημερινές εργασίες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετέχει σε πάνελ για την ασφάλεια, στο οποίο θα μιλήσουν ηγέτες χωρών, που υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, όπως της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Κροατίας.

Έως χθες βράδυ κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με νόημα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι αυτή τη στιγμή προς την κατεύθυνση μιας πιθανής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. Τα ίδια πρόσωπα εξηγούσαν ότι ο πρωθυπουργός θα συμπέσει στον ίδιο χώρο με τον Τούρκο πρόεδρο, εννοώντας στην Ολομέλεια, κατά την έναρξη της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ωστόσο, διευκρίνιζαν πως παραμένει ακόμη ασαφές αν καθ όλη τη διάρκεια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας σήμερα την Πέμπτη οι δύο ηγέτες θα συμπέσουν.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή στην άτυπη Σύνοδο τους 27 της Ε.Ε. για τις τελευταίες εξελίξεις και εν προκειμένω για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην ‘Αγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης, καθώς και για το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπογραμμίσει τους κινδύνους της τουρκικής συμπεριφοράς για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας. ‘Αλλωστε και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετέχει σε πάνελ για την ασφάλεια, στο οποίο θα μιλήσουν ηγέτες χωρών, που υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, όπως της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Κροατίας.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Πράγα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστολή της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν προς τους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία η πρόεδρος της Κομισιόν ζητά την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως από καιρό έχει προτείνει η Αθήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook