H σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας υπουργών Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ είχε διάρκεια 40 λεπτών και τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας

ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ξεκαθάρισε στον Τούρκο ομόλογό του πως θα πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και η ρητορική έντασης από την πλευρά της Άγκυρας προκειμένου να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας και να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας.

«Η ένταση δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική ρητορική της και τις απειλές αμφισβητώντας την Ελληνική Εθνική Κυριαρχία» διαμήνυσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε βίντεο από την συνάντηση:

Η ανακοίνωση ΥΕΘΑ για τη συνάντηση με τον Ακάρ

Λίγο μετά τη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Η ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Από την πλευρά του, σε μια λιτή ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει τις διμερείς συναντήσεις του στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκεται για τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ακάρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Παναγιωτόπουλο».

Εν τω μεταξύ νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τις ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν. «Συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», σημείωσε ο κ. Όστιν στην ανάρτησή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook