Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του διαλόγου που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είπε ότι του εξήγησε πως «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και λίγο μετά την «επίθεση φιλίας» του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες (13.10.2022) στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή για φίλους και συμμάχους.

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, της σχέσεις καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Προφανώς απαντώντας στη ρήση Ακάρ ότι «δεν είμαστε απειλή για φίλους και συμμάχους» και στην πρόσκλησή του για διάλογο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Τι είπε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή για τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί αποδυνάμωσης των νησιών του Αιγαίου

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Παράλληλα, είπε ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (αποτα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό. Τέλος, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook