Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο την ώρα που ο Νίκος Δένδιας συναντούσε τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα

Οι σειρήνες ήχησαν προειδοποιώντας για επίθεση ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρισκόταν στο Ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Νίκος Δένδιας μεταφέρθηκε αμέσως με ασφάλεια σε καταφύγιο του Κιέβου.
«Καλωσήρθες στο Κίεβο, επιτέλους συναντιόμαστε εδώ» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στον Έλληνα ομόλογό του με τον τελευταίο να του απαντά: «Σε είδα χθες στην οθόνη, σήμερα από κοντά».

Στη συνέχεια, ο Κουλέμπα αναφέρθηκε στις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας λέγοντας τα εξής: «Ξύπνησα και κυριολεκτικά άκουσα κάτι σαν να δονείται. Τη Δευτέρα υπήρξαν αυτές οι επιθέσεις από αέρος από τις 08:00 έως τις 09:00».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μιλώντας για την πορεία του πολέμου δήλωσε από τη μεριά του: «υπάρχει η αίσθηση ότι πηγαίνετε καλά».

Άφησαν  κόκκινα λουλούδια σε μνημείο πεσόντων 

Κάποια στιγμή, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών άφησαν κόκκινα λουλούδια στον τοίχο με τις φωτογραφίες των στρατιωτών που έπεσαν νεκροί τον πόλεμο.


«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ακόμα» υπογράμμισε ο Κουλέμπα, φωτίζοντας τις τραγικές πτυχές του πολέμου.

Στη συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, ο κ.Δένδιας αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις από τη Μόσχα, μίλησε για την ιρανική προέλευση των drones.

«Αντέχετε, είναι απίστευτο»

«Αντέχετε. Αυτό είναι απίστευτο» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εστιάζοντας στη σθεναρή ουκρανική αντίσταση.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μπήκαν στο γραφείο του Κουλέμπα, όπου ο τελευταίος έδειξε στον Νίκο Δένδια έναν πίνακα.

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχω φέρει σε αυτό το γραφείο. Η φωτογραφία τραβήχθηκε τρία χρόνια πριν. Απεικονίζονται 128 άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων. Εκπαιδεύονται για το Ντονμπάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα.
Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο Twitter ο κ.Δένδιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook