Υπόθεση Πάτση: Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε τα πόθεν έσχες του βουλευτή – Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκαλεί η υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές του δρατηριότητες σχετικά με την αξαγορά «κόκκινων» δανείων, την ύπαρξη εξωχώριων εταιριών και τις απ ευθείας αναθέσεις έργου από τα ΕΛΤΑ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το 2018 και μετά διαπιστώνεται μία αλματώδης αύξηση των εισοδημάτων και των εταιριών στις οποίες συμμετέχει ο κ. Πάτσης.
Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία» ανέφερε.
Τι αναφέρει η Βουλή για το πόθεν έσχες του Πάτση
Επεσήμανε ακόμα πως «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.
Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επισπεύδεται.
Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά».
Ο Ανδρέας Πάτσης είναι αντιμέτωπος με διοικητικές και άλλες ποινές όπως η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα ακόμα και δίχρονη φυλάκιση λόγω των ασυμβίβαστων με την βουλευτική του ιδιότητα, επαγγελματικών δραστηριοτήτων του.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη – Ξεσπά για την απεργία των ταξί: Αναγκάστηκε να… περπατήσει μισή ώρα με γόβες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βίντεο
- Μάγια Κάλλας σε Αραγτσί : Προτεραιότητα η ασφαλής διέλευση από το Στενό του Ορμούζ
- Τα λύματα της Αθήνας αποκαλύπτουν «έκρηξη» στην χρήση κοκαΐνης με αύξηση 64% μέσα σε έναν χρόνο!
- Το Ιράν έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Κατάρ σε αντίποινα για τις ισραηλινές ενεργειακές επιθέσεις (Βίντεο)
- Εμφανίστηκε με νέα γραπτή δήλωση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα»
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά – Επιμένει ότι ήταν σε άμυνα (βίντεο)
- Γιώργος Τσαλίκης: Λίγο πολύ ξέραμε τον κλοιό που είχε δημιουργήσει γύρω από την Αγγελική Ηλιάδη ο Μπάμπης Λαζαρίδης (βίντεο)
- Αγγελική Ηλιάδη για τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη: Η μία σφαίρα με βρήκε στο στόμα και η άλλη στο πόδι (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook