Στις 7,5 μονάδες με αναγωγή επι των εγκύρων καταγράφεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη, αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί το 47% των ερωτηθέντων έναντι 35% που προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακόμη η διαφορά Μητσοτάκη –Τσίπρα καταγράφεται στις 11 μονάδες ενώ το 41% βρίσκει θετικά τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναλυτικά
Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση με αναγωγή , η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% (διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων)μ το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ, 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%. Ακολουθούν Μέρα25 με 2,5%, Εθνικό κόμμα Ελληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1,5%, χρυσή Αυγή με 1% και αναποφάσιστοι 9,5%.

Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει διαφορά 7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% πέφτοντας κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,5% με πτώση μισής μονάδας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 11% (μισή μονάδα πτώση), το ΚΚΕ με 5% (άνοδος μισό τοις εκατό και η Ελληνική Λύση σταθερή στο 3,5%. Σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, τοπ Εθνικό Κόμμα 2%, η Εθνική Δημιουργία 1,5% και η Χρυσή Αυγή 1%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 9% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας;
Τo 47% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση έναντι 35% που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας περισσότερων κομμάτων.

Παράσταση νίκης 
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σταθερό προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων με 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Το 28% απαντά κανείς από τους δύο.

Αγωνία και δυσαρέσκεια για ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια

Τουρκική προκλητικότητα
Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook