Γερμανός καγκελάριος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων με πρώτο σταθμό τον αρχιαολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου έφτασε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί.

Ο γερμανός καγκελάριος, ξεναγήθηκε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.
Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.


Λόγω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Σολτς στην Ακρόπολη, ο χώρος θα μείνει κλειστός για το κοινό και θα ανοίξει όταν αποχωρήσουν οι δυο ηγέτες.

Ο Όλαφ Σολτς έφτασε στην Ελλάδα αργά χθες βράδυ, προερχόμενος απευθείας από το Παρίσι, όπου συνάντησε τον Εμανουέλ Μακρόν.


Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης – Σολτς

Οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας, θα αποτελέσουν τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook