Τσαβούσογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο (video)

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου , ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια
«Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του αυτή (…) συνέχισαν να μιλάνε εναντίον μας, ειδικά ο Δένδιας», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Ελλάδα έχει χάσει τα λογικά της» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μιλώντας στο πάνελ Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου που διοργάνωσε το ίδρυμα SETA.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και σε ισχυρισμούς πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία (!), και αυτό, είπε, σημαίνει πως η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της. Και πρόσθεσε: «Η Αθήνα ξέρει πολλά καλά τι σημαίνει να εναντιώνεσαι στην Τουρκία».
«Δεν θα επιτρέψουμε την αύξηση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Δεν αποδεχόμαστε να γίνει κάτι που θα μας εγκλωβίσει στις ακτές μας» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε και για το μεταναστευτικό και στις εικόνες με τους μετανάστες στον Έβρο αλλά και τα ναυάγια στο Αιγαίο, κατηγορώντας και πάλι την Ελλάδα. «Προσπάθησε να μας δυσφημίσει με ψεύτικες φωτογραφίες και έγγραφα», είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία απάντησε και οι απαντήσεις αυτές «εξόργισαν την Αθήνα».
«Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και τίμια» σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
#URGENT Greece ‘not sincere and honest’ regarding Aegean, East Med. issues, Turkish foreign minister says, adding Athens blocks path to justice pic.twitter.com/X6QAbQy8ek
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) November 2, 2022
Όσον αφορά το θέμα του εναέριου χώρου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι ο ισχυρισμός της Ελλάδας για δικαίωμα επέκτασης του εναερίου χώρου «είναι εκτός του διεθνούς δικαίου».
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους εκτός από την ελληνοκυπριακή διοίκηση», είπε αναφερόμενος και στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ενεργούμε με τρόπο που να αγνοεί τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ και να επιτρέπουμε σε άλλους να δράσουν».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελισάβετ Μουτάφη: «Απειλούσαν να με κλειδώσουν στην εκκλησία»
- Δήμητρα Αλεξανδράκη: Αρχίζει δίαιτα μετά τα …5 κιλά παραπάνω που έδειξε η ζυγαριά της! (εικόνες&video)
- Ζάππειο: Μητσοτάκης και Δένδιας στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων του Έντι Ράμα
- ΔΕΗ: Νέα μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο
- Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι νόμιμες αξιώσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας ως προς τις επιπτώσεις της ναζιστικής θηριωδίας κατά την διάρκεια της κατοχής
- Βασίλης Καρράς: Η πρώτη φωτογραφία μετά την περιπέτεια της υγείας του – Χαμογελαστός και αδυνατισμένος
- Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα σε βάρος του Ανδρέα Πάτση , της πρώην και νυν συζύγου
- Καραμανλής – Βουλή: Οι 5 δικλείδες ασφαλείας που δεν εφαρμόστηκαν στην τραγωδία των Τεμπών – «Μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση μου περί ασφαλείας»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook