Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ακολουθεί με διαφορά , στο 11% η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, στο 10,3% ακολουθεί η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά στο 7,6% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7,3%.

Όπως προκύπτει η ΝΔ έχει απώλειες στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 0,4% έναντι αύξηση 0,3% του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

MRB: Στο  6,1%  η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

Στην δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, διαφορά που φτάνει τις 6,1 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%, ενώ ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, για το οποίο ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή.

MRB: Μπροστά με 6,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται στο 6,3% καθώς συγκεντρώνει 30,4% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέςση με 12%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,7%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25,7% ενώ ένα 7% θεωρεί καταλληλότερο κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης 46% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και 37,6% έναντι 27% σε ό,τι αφορά τα θέματα ανάπτυξης. Αναφορικά με τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες

‘Οσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια είναι αυτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό με 51, 9%, έναντι του 11% της υπόθεσης Πάτση. Πιο πίσω, στο 10,3% ακολουθεί η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά στο 7,6% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7,3%.

Η υπόθεση Πάτση

Σύμφωνα με την MRB η κοινή γνώμη αξιολογεί ως πολύ σοβαρή την υπόθεση με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, τον οποίο διέγραψε η ΝΔ, σοβαρότερο από εκείνη των υποκλοπών.

To καλάθι του νοικοκυριού

Οσον αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού» το 61,1% δήλωσε απαισιόδοξο όσον αφορά την συμβολή που θα έχει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών με το 33% να το βλέπει θετικά.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία το 48,2% θεωρεί πως πρέπει να γίνει περισσότερο σκληρή, το 38,8% ως έχει και το 6,1% ότι πρέπει να χαλαρώσει την στάση της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook