Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο», σχετικά με παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών πολιτικών , επιχειρηματιών δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου.

Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δίδει παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει,ενώ παράλληλα ζητεί να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει η θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την  υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάστηκε ήδη στον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να δρομολογηθεί η κλήση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προσέλθει αύριο ο Κώστας Βαξεβάνης

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα προσέλθει αύριο Δευτέρα, εκτός απροόπτου,ο εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας για παρακολουθήσεις υπουργών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του δημοσίου βίου.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε ήδη από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, μετά την παραγγελία για έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook