Για απίστευτο ψέμα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύνδεση με την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας, Documento, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σε συνέντευξη, που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ντροπή και αίσχος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών», είπε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης

«Υπάρχει άραγε Έλληνας, που να πιστεύει, πως παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς κανένα στοιχείο και καμία απόδειξη; Αυτό είναι ντροπή και αίσχος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε πως ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, θα αποδειχθεί εθνικά επικίνδυνος, εάν δεν προσκομίσει στοιχεία στην Δικαιοσύνη για τα στοιχεία, που φιλοξενεί η εφημερίδα του.

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχει παρακολούθηση, και κέντρο, που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα, που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι βρίσκεται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη τονίζοντας ότι η στρατηγική του είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συκοφαντίες και παρομοίασε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την υπόθεση της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ίδια υπόθεση, σου είπα μου είπες, την ίδια ιστορία βλέπουμε με τους ίδιους υποκινητές» Σημείωσε, δε, πως ακόμη ένας στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί, με την υπόθεση του Predator, να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η χώρα σε εκλογές το 2023, σε συνθήκες σταθερότητας. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εξελίξεις» είπε ο πρωθυπουργός, «από επαγγελματίες εκβιαστές».

Όπως τόνισε, δεν πρόκειται να κάνει μήνυση κατά του Βαξεβάνη, αλλά στηρίζεται στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παράνομα λογισμικά υπάρχουν περίπου 500 και πως υπάρχουν και εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες, που ενδεχομένως το χρησιμοποιούν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε όσα είπε χθες το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, μετά την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο κ. Βρέντζος αναφέρθηκε σε «φασιστικό παρακράτος» στο ποδόσφαιρο και «καθεστώς παρανομίας» στο Μέγαρο Μαξίμου, «με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να καταδικάσει αυτό το σχόλιο και διερωτήθηκε «που ήταν η εγκληματική οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο ερυθρόλευκος παράγοντας, όταν η ομάδα κατακτούσε με ευδιάκριτες διαφορές το πρωτάθλημα τα τρία προηγούμενα χρόνια».


Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Δείτε την συνέντευξη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook