Eυρωπαϊκή δράση κατά του χρέους λόγω πανδημίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), στο Ευρωκοινοβούλιο για τη ρύθμιση του υπέρογκου δημόσιου χρέους που προκαλείται από την κρίση της πανδημίας.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου.
Στην παρέμβασή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Ούζακοφ και να πω ότι αυτή η γνωμοδότηση έρχεται σε μια σημαντική στιγμή. Γιατί η κρίση της πανδημίας και η ύφεση που προκαλεί έχει δημιουργήσει μια μεγάλη αύξηση της ανεργίας –αύξηση των ανέργων κατά 6 εκατομμύρια στην ΕΕ, πλήττει ιδιαίτερα τη νέα γενιά και τις γυναίκες, και μεγαλώνει και τις ανισότητες ανάμεσα στα κράτη μέλη.
Πρέπει λοιπόν, ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων να προχωρήσει και να αποκτήσει περιεχόμενο – να μην είναι απλώς μια “ετικέτα”.
Και επίσης, καθώς διαρκεί μέσα στο 2021 η ρήτρα διαφυγής και επομένως η αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, πρέπει για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό ευρωπαϊκό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, να προχωρήσει η συζήτηση για τις αλλαγές που απαιτούνται στο ίδιο το Σύμφωνο Σταθερότητας, όταν επανενεργοποιηθεί, καθώς έχουμε ήδη μια μεγάλη διόγκωση του δημόσιου χρέους και χρειάζεται μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσπάθεια, για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους που προκαλείται από την κρίση της πανδημίας.
Τέλος, επειδή οι στόχοι της Κομισιόν αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλούν για μια δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2021, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής ανησυχητικά στοιχεία: 42% των Ευρωπαίων πολιτών εξακολουθούν να μην έχουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες και επομένως, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος η ψηφιακή μετάβαση, όπως και η πράσινη μετάβαση, να είναι άδικη, αν δεν διατεθούν ισχυρότεροι πόροι συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτή την προσπάθεια μετάβασης και μεταρρυθμίσεων.
Με αυτό το πνεύμα και με αυτούς τους στόχους, θα καταθέσουμε τροπολογίες στη γνωμοδότηση του συνάδελφου Ουζάκοφ.
Ευχαριστώ».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνεργασία του Atlantic Council με τον Όμιλο Antenna
- Τέμπη: Πρόταση 996 σελίδων με 36 κατηγορουμένους από τον εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας – Σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων
- Υβόννη Μπόσνιακ – Αντώνης Ρέμος: Το τρυφερό βίντεο για τα 7 χρόνια γάμου
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχώρου για 4 εκατ. ευρώ – Πλάνα από το διαμέρισμα
- Λάκης Λαζόπουλος: Σε μία παράσταση η μητέρα μου έβγαλε τη φωτογραφία του πατέρα μου να με ακούσει και αυτός
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ο “κοριός” στο σαλόνι του σπιτιού του – «Οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες με άγνωστα emails»
- Τόκιο 2025: Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το αργυρό με άλμα στα 6 μέτρα – Ανίκητος ο Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)
- Ελένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook