Τι λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Τρίπολη.

Tο λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Δένδιας έφτασε σήμερα στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος και λίγο μετά αναχώρησε για την Βεγγάζη. «Η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς περίμενε να τον υποδεχτεί. Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τρίπολη δεν ήταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Δένδια στη Λιβύη. Όμως, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως, την παραμονή της επίσκεψης, ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός και στην Τρίπολη για συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με την προϋπόθεση να δει μόνο αυτόν και να μην παραβρίσκεται κανείς άλλος.

Συνεχίζοντας τα tweets το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να παραπλανεί αναφερόμενο στα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και σημειώνει ότι «θα λάβει διπλωματικά μέτρα για τη διατήρηση του κύρους και της κυριαρχίας του κράτους της Λιβύης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά και θα λάβει τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα για τη διατήρηση του κύρους και της κυριαρχίας του Κράτους της Λιβύης» αναφέρεται στο τελευταίο tweet.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook