Documento: « Τα πέντε νέα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator – Παρακολουθούσε και με ξένους πράκτορες»
Νέο δημοσίευμα από την εφημερίδα Documento για τις υποκλοπές με ταυτόχρονη παρακολούθηση από το Predator, αλλά και την ΕΥΠ, όπως υποστηρίζεται.
Για πέντε νέες υποκλοπές -παρακολουθήσεις προσώπων κάνει λόγο με νέο δημοσίευμα της, η εφημερίδα Documento.
Όπως γράφει πρόκειται για ταυτόχρονη παγίδευση από ΕΥΠ και Predator για τα εξής πρόσωπα: Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Κύρτσος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αριστείδης Αλεξόπουλος
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει:
1. Ο υπουργός Εργασίας (και πρώην υπουργός Ενέργειας) Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το Documento ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν από το παράκεντρο του Μαξίμου γιατί «κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα «επιχειρηματικότητας». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας παρακολουθούνταν τον καιρό της θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας και, μάλιστα, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις 21 Νοεμβρίου 2020 να συνομιλεί με τον Π.Π., με αντικείμενο της συνομιλίας να είναι η «Σαρωνίδα».
2. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «ήταν θύμα όλων των παράνομων μεθόδων που μετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ-Predator». Η παρακολούθηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, γινόταν τόσο γιατί «ο Αλ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε “να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη”», Επίσης η εφημερίδα σημειώνει πως «η ολιστική παρακολούθηση του δημοσιογράφου σχετιζόταν με τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίοι πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ μέσω του Αλ. Παπαχελά θα μπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηματιών και τις επαφές με ξένους παράγοντες».
3. Ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος ε.α., γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. «Ηταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγω του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα».
4. Ο Αλέξης Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 19 Αυγούστου 2020.
5. Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής που διαγράφτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και παραιτήθηκε από το ΕΛΚ, προσχωρώντας στο RenewEurope του Εμανουέλ Μακρόν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Στην Αθήνα έφτασε η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Tο πρόγραμμα της
- Παρέμβαση Σαμαρά για ΕΛΤΑ: «Η απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους»
- Ηράκλειο: Μακελειό στα Βορίζια με τουλάχιστον 3 νεκρούς και 15 τραυματίες – Πεδίο μάχης το χωριό, έπεσαν πάνω από 2000 σφαίρες – Αναβίωσε βεντέτα
- «The Voice of Greece»: Οι blind auditions συνεχίζονται και οι προσδοκίες των coaches αυξάνονται – Δείτε τρέϊλερ
- «Η γη της ελιάς»: Ο Δημοσθένης ζεί αλλά καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι – Η Χριστιάνα εμφανίζεται και όσα αποκαλύπτει προκαλούν σοκ
- «ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση: Συνεχίζουν το ταξίδι τους στη Νορβηγία, αυτή την Κυριακή στο OPEN
- Kαλαμάτα: Μάχη για τη ζωή του δίνει 76χρονος που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ – Δείτε νέο βίντεο από τη σοκαριστική επίθεση
- Θρίλερ στο Ηράκλειο: Έβαλε φωτιά και έκαψε τη μητέρα και τον αδελφό του – Πήδηξε από το μπαλκόνι και τραυματίστηκε – Με σακούλα στο κεφάλι το ένα θύμα – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook