Στις 7,3 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO , το πρώτο μέρος της οποίας μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Το κυβερνών κόμμα της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνει το 30,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 23%.
Στη νέα δημοσκόπηση της ALCO οι πολίτες απαντούν για το καλάθι του νοικοκυριού καθώς ένας στους τρεις δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί και το 32% θεωρεί ότι πετυχαίνει «πολύ ή αρκετά»

Επίσης το 64% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό.

Αναφορικά με τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 67% δηλώνουν ότι η Δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό ποσοστό συσπείρωσης – στο 74%, σε σχέση με τις εκλογές του 2019 – και μάλιστα, το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων της δεν στρέφεται σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά προς τους αναποφάσιστους και στην αποχή.

Σχετικά υψηλή είναι και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – στο 69% – που όμως έχει απώλειες οκτώ ποσοστιαίων μονάδων προς το ΠΑΣΟΚ.

Το καλάθι του νοικοκυριού 

Παρακολουθήσεις

Κακοποιήσεις παιδιών

Η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε σε χρόνο που δεν είχαν αποκαλυφθεί οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, είχαν όμως δεί το φώς της δημοσιότητας τα συγκλονιστικά στοιχεία με την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χονης από τον Κολωνό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook