Η Navtex αφορά το πλοίο Sanco Swift το οποίο ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων.

Σε νέα Navtex για την επέκταση των σεισμικών ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Η «αγγελία» αφορά το πλοίο Sanco Swift που μεταφέρει καλώδια 12 χιλιομέτρων

Την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης είχε επιβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (25.11.2022) στον ΣΚΑΪ.

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης.

Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

Οι νέες συντεταγμένες που ανακοινώθηκαν από τον σταθμό Ηρακλείου, καθώς και η αποτύπωσή τους στον χάρτη, είναι οι ακόλουθες:

Όπως αναφέρεται στην Navtex αφορά «ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες» που θα πραγματοποιηθούν από το πλοίο Sanco Swift το οποίο υποστηρίζεται από το πλοίο Alexander 3.

Η Navtex αφορά τις έρευνες που πραγματοποιεί στην περιοχή η ExxonMobil και προβλέπει πλέον την επέκτασή τους και έχει ισχύ «μέχρι νεωτέρας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook