ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας”

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για συνταγματική εκτροπή με αφορμή τα δημοσεύματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως «ηθικό αυτουργό της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας» και «βασικό υπεύθυνο της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων» και σημειώνει ότι «πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει, δε, ότι «εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις». Σχολιάζει ότι «θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον ‘Αίσωπο’, αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις».
Ακόμα, τονίζει ότι «ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν είχε τα κότσια να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή. Ή τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Καθημερινή που σήμερα αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι οι εισαγγελικές αρχές ‘έχουν σχηματίσει βεβαιότητα για την αποκάλυψη και στοιχειοθέτηση των παράνομων παρακολουθήσεων». Στο ίδιο πλαίσιο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως «ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει παραμυθάδες και τους βουλευτές του, αντί έντρομος να σπεύδει να τους αντικαταστήσει από την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας».
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει κατόπιν αυτών ότι «σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού». Σημειώνει δε πως «ό,τι και να κάνει, όμως, ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού». Τότε, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι ‘σάλτο μορτάλε’».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι | Δείτε έξι υπέροχα βίντεο – Σάββατο 03.05.2025
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- MEGA: Σταθερά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- «Φως στο Τούνελ»: Εξελίξεις για το θάνατο των παιδιών στην Αμαλιάδα και το μυστήριο με την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook