Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ιδιωτική συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το βασιλιά Κάρολο διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και παρούσα ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.


Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ θα έθετε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

Τεχνικά, η συνάντηση ήταν υπέρβαση του πρωτοκόλλου, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ομόλογος του βασιλιά, ο οποίος έχει ευθεία αντιστοιχία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δύο άνδρες, όμως, έχουν έρθει πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, με όχημα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο πρωθυπουργός για το βασιλικό κτήμα Dumfries House στη Σκωτία.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι. Ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και το Τατόι, και είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε προηγούμενη συνάντηση του την περασμένη άνοιξη με το Βασιλιά Κάρολο είχε περιηγηθεί στο Dumfries House στη Σκωτία, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο για το project ανάπλασης του Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook