Την ενόχληση του για τη στάση των τραπεζών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός σήμερα το πρωί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους υπογράμμισε πως τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, μετά την μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών και όχι να τα καλύψει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Όπως είπε οι τράπεζες «πρέπει να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς έχουν υψηλή κερδοφορία, ώστε να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια θετική λύση για τους δανειολήπτες και τους καταθέτες αλλά και τις ίδιες τράπεζες που έχουν στηριχθεί πολύ», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ στις τράπεζες, δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων, από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε 4 μέτρα:

Τη στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, την αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, τη μείωση επιτοκίων χορηγήσεων και να βάλουν φρένο στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών
Παράλληλα έχει νομοθετήσει: Κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook