Δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα και τις άλλες πόλεις πόλεις που διαβιούν Έλληνες.

Λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, για την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη και μετατίθεται για το επόμενο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα βρεθεί σήμερα στην Αλβανία για τις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων, στα Τίρανα.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στη Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Χειμάρρα, στη Λιβαδειά (Φοινίκι) και στη Δερβιτσάνη (Δρόπολη).

Το ταξίδι από τα Τίρανα στη Χειμάρρα θα γινόταν με ελικόπτερο Σινούκ, κάτι που λόγω του καιρού δεν είναι εφικτό.
Πρόκειται για ένα ταξίδι υψηλού συμβολισμού και τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία και εν προκειμένω με τον ομόλογό του, Έντι Ράμα (Edi Rama), τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι (Bajram Begaj) και την πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα (Lindita Nikolla). Πριν από τις διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός μετά από αρκετά χρόνια που επισκέπτεται την Αλβανία. Τελευταίος που είχε βρεθεί στα Τίρανα ήταν ο Κώστας Καραμανλής το 2009, ο οποίος διατηρούσε στενή σχέση με τον τότε ομόλογό του Σάλι Μπερίσα, ενώ τότε είχε δει και τον νεαρότερο, τότε δήμαρχο των Τιράνων, Έντι Ράμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook