Νέες απειλές εκτόξευσε κατά της Ελλάδας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας το «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σημείο τα νησιά.

Με αφορμή τις ασκήσεις στα νησιά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε : «Αν η Ελλάδα δεν κάνει ένα βήμα πίσω, αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε θα κάνυμε ό,τι χρειάζεται», απειλώντας ξεκάθαρα με εισβολή στα νησιά

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του με τον Ρουμάνο ομόλογο του, αναφέρθηκε στις στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Αιγαίου και είπε ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις απειλές».

Με αφορμή τις ασκήσεις στα νησιά ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ουσιαστικά την απειλή του Ερντογάν «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» λέγοντας: «Τα στρατιωτικοποιημένα από την Ελλάδα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού του 1923 και τους παραχωρήθηκαν με έναν όρο.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συνθήκες. Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν θέλει ειρήνη. Παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες. Στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Εξετάσαμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις που περιέχουν καθαρά πολιτική δημαγωγία. Δεν μπορούν να προβάλουν νομικά επιχειρήματα.

Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτή την παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτό. Πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις αυτών των νησιών. Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Γι’ αυτό και η δήλωση του Προέδρου μας ‘μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτούς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει την καταιγίδα. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά ένα βράδυ…»

Χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε, με εμπρηστική ρητορική, κατά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου είπε: «Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία.

Σήμερα (σ.σ. χθες) και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί… Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η ‘ΤΔΒΚ’ έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να ´δεχεται ι την ‘ΤΔΒΚ’ ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook