Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και η σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν άργησε να έρθει.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές στις ομιλίες, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει άμεσα στο εερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθεί τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, διακόπτοντας, όπως είπε, τη δευτερολογία του έως ότου πάρει απάντηση και με σκοπό να επανέλθει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι κατέβηκε από το έδρανο για να απαντήσει ο πρωθυπουργός και εάν θελήσει έχει το δικαίωμα να ξαναπάρει τον λόγο.

Μετά από αντεγκλήσεις, ο κ, Μητσοτάκης πήρε τον λόγο. «Ειπατε κ. Τσίπρα επί λέξη ότι το παράνομο λογισμικό Predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας. Λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης. Έχω πει ότι ουδέποτε προμηθεύτηκε το ελληνικό δημόσιο το Predator. Έχετε στοιχεία; Ανεβείτε στο βήμα. Τι λέτε δηλαδή; Ότι καθόμουνα σε ένα υπολογιστή και άκουγα τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Φλώρο τη γραμματέα μου… Δεν ντρέπεστε; Από πού το ξέρετε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

Ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο είναι ο εισαγγελέας, ο κ. Ντογιάκος. Άρα ως προς τι όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου . Εργαλειοποιείτε μια πληροφορία που δεν μπορείτε να αποδείξετε. Εσείς να το αποδείξετε.

Όχι εγώ. (για την παρακολούθηση Φλώρου). Εάν κρίνετε κ. Τσίπρα ότι θίγεστε από όσα λέει ο κ. Κοντονής γιατί δεν κάνετε μήνυση»;

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε από τα έδρανα το λόγο για να κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι η εικόνα του πρωθυπουργού να αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να δίνει απάντηση στο ερώτημα, θα τον ακολουθεί.
«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία μου. Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί από την ΕΥΠ και φρόντισε να μην απαντήσει και να φύγει. Είναι κρίσιμες οι στιγμές. Με την εθνική ασφάλεια δεν παίζουμε. Είχε ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Του έθεσα ζήτημα παραίτησης αν αποδειχτεί ότι ψεύδονταν. Τέτοια θέματα δεν μπορεί να συζητούνται με επικοινωνιακούς όρους», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook