Το σπίτι της Εύας Καϊλή, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες από το σπίτι που έκαναν φύλλο και φτερό οι βελγικές αρχές, στο πλαίσο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Πρόκειται για την οικία της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπου φέρεται να βρέθηκαν 600.000€ σε τσάντες.

Το σπίτι βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, με το Mega να δημοσιεύει φωτογραφίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το βελγικό Τύπο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο πλαίσιο των ερευνών της εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά και δωροδοκία ευρωπαίων αξιωματούχων από το κράτος του Κατάρ.

Το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν ένα από τα 17 σημεία στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου στο πλαίσιο μια μεγάλης και συντονισμένης επιχείρησης που κατέληξε σε 4 προσαγωγές ευρωπαίων αξιωματούχων:

Του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας συνδικάτων, ενός πρώην ευρωβουλευτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και του πρώην βοηθού του Φραντσέσκο Τζιόρτζι συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου, μόνο σε ένα διαμέρισμα βρέθηκαν 600.000€ σε τσάντες.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατασχέθηκε υλικό από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, το οποίο ήδη εξετάζεται. Βρέθηκε επίσης ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς από μόνο ένα διαμέρισμα κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ μετρητά κάτι το οποίο φυσικά δημιουργεί ερωτήματα.

Το ευρωκοινοβούλιο όμως ήδη έβραζε για τη χώρα του Περσικού Κόλπου και το λόμπι του Κατάρ με το μουντιάλ να στρέφει τους προβολείς της διεθνούς κοινότητας στους 6.5000 νεκρούς στα εργοτάξια των γηπέδων που κατασκευάστηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η κα Καϊλή είχε βρεθεί στο Κατάρ και είχε συναντηθεί με του κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας. Λίγες ημέρες μετά όμως θα άφηνε άπαντες άφωνους στο ευρωκοινοβούλιο μιλώντας για κράτος πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.

«Σήμερα το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ είναι η απόδειξη του πως η αθλητική διπλωματία μπορεί οδηγήσει σε μια ιστορική μετεξέλιξη ενός κράτους με μεταρρυθμίσεις που εμπνέουν τον αραβικό κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα» είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Καταλήγοντας ανέφερε «μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Τα όσα είχε πει στο ευρωκοινοβούλιο είχαν γίνει κεντρικό θέμα στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών.
Ήταν ένα ακόμη χτύπημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η χθεσινή εξέλιξη της διανυκτέρευσης της Εύας Καϊλή στα κρατητήρια των Βρυξελλών μαρτυρούσε τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς είχε απωλέσει τη βουλευτική της ασυλία.

«Λειτουργούσε ως ένα Δούρειος Ίππος της ΝΔ, ένας βραχίονας της ΝΔ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το ποτήρι ξεχείλισε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ ήταν θέμα λίγων μόλις λεπτών από τη στιγμή της ανακοίνωσης της προσαγωγής της στα κρατητήρια για να ακολουθήσει αργότερα το βράδυ της Παρασκευής και η διαγραφή της από τον ομάδα των ευρωσοσιαλιστών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook