Παρέμεινε κρατούμενη και χτεςτο βράδυ η Εύα Καϊλή που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι βελγικές δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή το Κατάρ , την τύχη της Εύας Καϊλή καθώς και άλλων 6 τουλάχιστον εμπλεκομένων, αναμέσα τους ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού και ο πατέρας της.

Η Εύα Καϊλη διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ και την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών ενώ με απόφαση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες που είχε.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στην ελληνίδα ευρωβουλευτή το Σάββατο το βράδυ με την οποία της ανακοινώνει ότι την παύει από τα καθήκοντα της στον απόηχο των ερευνών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Yπό το πρίσμα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, αποφάσισα να αναστείλω με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις εργασίες που σας έχω αναθέσει υπό την ιδιότητά σας ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η υπόθεση διαφθοράς του Κατάρ με φερόμενους χρηματισμούς Ευρωπαίων αξιωματούχων έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και «πολιτικό σεισμό» σε Ευρωβουλή και βέβαια στην Ελλάδα.
Οι βελγικές αρχές με τις επίσημες ανακοινώσεις που αναμένεται να είναι γραπτές θα αποσαφηνίσουν την εικόνα γύρω από την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο αλλά και των άλλων συλληφθέντων δίνοντας το περίγραμμα και το εύρος του σκανδάλου.

Ήδη οι βελγικές αρχές έκαναν εφόδους σε 16 σημεία, ανάμεσα στα οποία και το σπίτι της Καϊλή όπου σύμφωνα με το βελγικό Τύπο βρέθηκαν τσάντες γεμάτα μετρητά.

Οι κατηγορίες με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η Εύα Καϊλή είναι διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η Εύα Καϊλή μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση αλλά χθες έπεσε η προσωπική σελίδα της στο facebook, ενώ δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και του διεθνούς Τύπου για την πολύκροτη υπόθεση, με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να κάνει λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook