Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η εφημερίδα Documento φέρνει στο φως συνομιλιές του Κωστή Χατζηδάκη, που επιβεβαιώνουν πως ο υπουργός ήταν υπό παρακολούθηση ως ο στόχος «5046c» από την ΕΥΠ, την οποία είχε θέσει υπό την εποπτεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στα αποσπάσματα των εκθέσεων παρακολούθησης περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, επικοινωνία με καναλάρχη (27/11/2020) για ενεργειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά. Ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός και ο καναλάρχης του ζητάει να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο υπουργός φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς (ενδεχομένως φοβόταν πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση) και αναφέρει στον καναλάρχη πως θα το κάνει άμεσα.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί πως η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά εξεμάνη και τελικά αποχώρησε από την Ολομέλεια, υποσηρίζοντας πως η συζήτηση έλαβε τέλος.

Πριν την αποχώρησή του δήλωσε πως δεν παρακολουθούσε ο ίδιος και δεν γνωρίζει αν παρακολουθούνταν τα δύο πρόσωπα που του ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας: «Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος του κόμματός μας. Του συνομιλώ… Προφανώς και όχι! Λοιπόν. Τι είναι αυτά τα οποία λέτε; Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας! Μόνο που το υπονοείτε. Λοιπόν. Δεν ντρέπεστε λίγο. Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεστε λίγο;».

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας πως «έλεγε συνειδητά ψέματα» τον καλεί να απαντήσει « Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη; Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;»,

Τα στοιχεία της παρακολούθησης
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 και το λιγότερο για έναν ολόκληρο χρόνο. Το δελτίο παρακολούθησης έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2021. Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσημο κινητό και μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί συνομιλίες με δημοσιογράφους (ενδεικτικά αναφέρεται ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής), με άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, με επιχειρηματίες, αλλά και συνομιλίες προσωπικής φύσης.
Από τα αποδεικτικά στοιχεία (σ.σ. δημοσιεύεται μόνο ένα μέρος τους προς απόδειξη της παρακολούθησης) προκύπτει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης, ο «στόχος 5046c», είχε τεθεί υπό παρακολούθηση λόγω του ότι είχε περισσότερο στενές σχέσεις με κάποιους επιχειρηματίες, από αυτό που επιθυμούσε ενδεχομένως το Μαξίμου, και αυτό που ενδιέφερε είναι η πιθανή εύνοια προς αυτούς.

Το παράκεντρο των παρακολουθήσεων φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα και για τις σχέσεις που φαίνεται να έχει ο Κ. Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση αν και είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με το Documento, σε ένα από τα σχόλιά στην έκθεση παρακολούθησης, αναφέρεται: «Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Πααδημητρίου – ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ».

Ο εντολέας των παρακολουθήσεων ενδιαφέρεται και για τη σχέση του Κ. Χατζηδάκη με τον όμιλο Μυτιληναίου και γι’ αυτό στο ενημερωτικό γράφει: «Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνομιλίας φαίνεται να έχει με τον Αλέξιο Πιλάβιο (ΑΠ), μέλος ΔΣ Μυτιληναίος ΑΕ. Ο στόχος έπειτα από την απρόσμενη αλλαγή Υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος και στις συνομιλίες του με τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο όμιλος σε θέματα που είχανε συμφωνήσει μεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει μια πιο ιδιαίτερη συνεργασία». Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί ότι στις λίστες των παρακολουθήσεων και μάλιστα της ΕΥΠ ήταν και ένα στέλεχος του ομίλου Μυτιληναίου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μυτιληναίου.
Μάλιστα, στις 31 Δεκεμβρίου 2020 καταγράφεται συνομιλία του Κ. Χατζηδάκη με στέλεχος του ομίλου Μυτιληναίου, στην οποία «ο στόχος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τον πιθανό ανασχηματισμό». Τέσσερις μέρες μετά γίνεται ανασχηματισμός και έχουν καταγραφεί όλες οι συνομιλίες του Χατζηδάκη με διάφορα πρόσωπα, στα οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Εργασίας.

Η επιβεβαίωση των συνομιλιών και η «γραμμή» Μαξίμου
Οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάκης Χατζής είναι δύο από αυτούς που επιβεβαιώνουν ότι οι συνομιλίες τους με τον Κωστή Χατζηδάκη τις οποίες κατέγραψε ο κοριός και έχει στη διάθεσή του το Documento είναι πραγματικές. Την αυθεντικότητα των συνομιλιών επιβεβαίωσε έμμεσα και ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς στη σχετική ανακοίνωση μετά τις αποκαλύψεις δεν διέψευσε το περιεχόμενο τους, ούτε αμφισβήτησε την πιθανότητα παρακολούθησής του. Στη δήλωσή του προβάλλει ότι δεν πιστεύει πως τον παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός και όχι ότι δεν τον παρακολουθούσαν.

Το Μαξίμου παρόλα αυτά επιμένει ότι «μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αλήθειας» του δημοσιεύματος, μιλώντας μάλιστα για «ρυπαρά δίκτυα» που θέλουν να γυρίσουν την Ελάδα στην «εποχή των κασετών». Αναφέρει ακόμα πως η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, κυρίως όμως επιχειρεί να κρατήσει εκτός του κάδρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα», υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τα στοιχεία για παρακολούθηση υπουργού από την ΕΥΠ και τα ψέματα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου.

«Μέχρι προχθές είμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά “ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό”. Πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κκ Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν».

Αναλυτικά οι συνομιλίες όπως δημοσιεύονται στο Documento

Στις 27 Νοεμβρίου καταγράφεται η συνομιλία του Κ. Χατζηδάκη με επιχειρηματία ιδιοκτήτη καναλιού. Ο καναλάρχης ζητά από τον Χατζηδάκη να φροντίσει ένα θέμα συμφερόντων του που αφορά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, να διαμεσολαβήσει για να έχει επιτυχή έκβαση. Γράφεται στην έκθεση παρακολούθησης:

«Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα». Ιδιαίτερη σημασία δίνεται κατά την παρακολούθηση σε μια συνομιλία του Χατζηδάκη με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΗ Πύρρο Παπαδημητρίου, στην οποία «ο στόχος φαίνεται να προσπαθεί να μάθει πληροφορίες από τον ΠΠ για εσωτερικά θέματα της ΔΕΗ, τα οποία ο ΠΠ αναφέρει πως θα του τα μεταφέρει από κοντά καθώς επίσης αναφέρεται σε ένα θέμα για τη Σαρωνίδα χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες».

Την ημέρα του ανασχηματισμού καταγράφεται συνομιλία του προέδρου της ΔΕΗ με τον Χατζηδάκη: «Στις 4/1/2021 ο Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και ΔΣ της ΔΕΗ, μετά τον ανασχηματισμό καλεί τον στόχο για να τον ευχαριστήσει για την άριστη συνεργασία τους. Στη συνομιλία τους ο στόχος τον ευχαριστεί και αναφέρει συγκεκριμένα “Μπορεί το Εξοικονομώ να το σχεδίαζα διαφορετικά αλλά τη ΔΕΗ και τις ΑΠΕ θα τις έκανα το ίδιο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω”».

► Η συνομιλία με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 ο Θανάσης Κουκάκης στέλνει μήνυμα στον υπουργό για να τον ενημερώσει ότι ή Ενωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη. Ο Κουκάκης είχε κάνει πολλά δημοσιεύματα για τα σκάνδαλα της Πειραιώς. Το sms που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ είναι το εξής: «24/12/2019 Ζ1… (αναφέρεται στο χειριστή της υπόθεσης) 5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη) Ο Κωστής Χατζηδάκης 6979800*** δέχεται το παρακάτω SMS από τον Θανάση Κουκάκη 6973288***

  • Θ.Κ.: «Κωστή μου Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα. Απλά να σε ενημερώσω πως με επιστολή που απηύθυνε στην Τράπεζα Πειραιώς και την οποία κοινοποίησε προς το Υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος, η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από τη Διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και να καταθέσει μήνυση, για να μη διακοπεί η πρόοδος των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος της προηγούμενης Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υπόθεση Σάλλα-Λογοθέτη. Βλέπεις η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ενεργοποίησε τον επενδυτικό ακτιβισμό προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στην αγορά και τιμωρία όσων έχουν πράξει εγκλήματα.
  • Κ.Χ.: Χρόνια πολλά Θανάση».

Ο Θανάσης Κουκάκης, σε συνομιλία με το Documento, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της επικοινωνίας και δήλωσε: «Επιβεβαιώνω ότι έχω στείλει το συγκεκριμένο sms στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Ηταν μια περίοδος που η κυβέρνηση είχε μόλις τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών και ήταν εμφανές ότι οι τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υπέβαλλαν έγκληση προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση και δίωξη των υποθέσεών τους. Γι’ αυτό και υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των μικρομετόχων και των επενδυτών των τραπεζών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει δικαίωση για πολύ μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα, όπως της Τράπεζας Πειραιώς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Proton Bank, της Πανγαία κ.ά. Οπότε το συγκεκριμένο μήνυμα εξέφραζε στον κ. Χατζηδάκη αυτήν ακριβώς την αγωνία, όπως μου μεταφερόταν. Εξ όσων γνωρίζω, η δική μου επισύνδεση έγινε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020. Από την πληροφόρηση που έχω, λοιπόν, δεν ήμουν σε επισύνδεση τη συγκεκριμένη περίοδο».

► Η συνομιλία με τον Μανώλη Γραφάκο 

Ο Χατζηδάκης συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και ο κοριός καταγράφει, προφανώς για «εθνικούς λόγους». Και αυτή η συνομιλία γίνεται τις παραμονές του ανασχηματισμού. «21/11/20 Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ) 5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη
Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (Κ.Χ.) (6979800***) με τον Μανώλη Γραφάκο (Μ.Γ.) (6937095***)

  • Μ.Γ.: Απασχολούμαι 2 μέρες με την έκθεση του ΕΟΑΝ (ηχητική απόδοση) για την ανταποδοτική.
  • Κ.Χ.: Ναι, δεν ξέρω αν πρέπει να τα πούμε από εδώ.
  • Μ.Γ.: Οχι. Πρέπει να τα πούμε αύριο από κοντά.
  • Κ.Χ.: Μεθαύριο.
  • Μ.Γ.: Δεν ξέρω αν μπορώ να του στείλω κιόλας οτιδήποτε.
  • Κ.Χ.: Αστο από κοντά καλύτερα. Τα είδες τα δημοσιεύματα.
  • Μ.Γ.: Ναι, τα είδα. Αν κάτσεις να το δεις λίγο με ηρεμία, θα δεις ότι μπορούμε να το γυρίσουμε το παιχνίδι ακαριαία αυτή την εβδομάδα χωρίς περιστροφές.
  • Κ.Χ.: Θα τα πούμε από κοντά. Μ.Γ.: Αρα να μη σου στείλω τίποτε. Εγώ θα το συνεχίσω πάντως.
  • Κ.Χ.: Θα τα δω, εμείς θα πάμε σοβαρά και σωστά. Σε παίρνω για άλλα δύο πράγματα εγώ. Το ένα είναι το ανέκδοτό του με το σκουλήκι το δικό μου με τις δημοπρατήσεις…
  • Μ.Γ.: Να σου στείλω εγώ σημείωμα για να δεις πού βρισκόμαστε με αυτό. Είναι και δικό μου, δεν είναι μόνο δικό σου.
  • Κ.Χ.: Ναι, το ξέρω, είδα και την ανάρτηση που έκανες στο Facebook που λες ότι έγιναν πέντε φέτος κ.λπ. Είσαι αισιόδοξος πως θα έχουμε κι άλλη αυτή την εβδομάδα;
  • Μ.Γ.: Κοίταξε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά κάποιες που είναι κοντά θα τελειώσουν σίγουρα μέχρι το 20. Δηλαδή η Καβάλα που περιμένουμε τα πρότυπα τεύχη, το Αγρίνιο, η Χίος, η Κεφαλονιά. Αυτές οι τέσσερις θα τελειώσουν άμεσα. Από κει και μετά Κάρπαθος, Λέρος και Κέρκυρα ακολουθούν, δηλαδή αυτές εγώ τις θεωρώ δεδομένες για το 20 δεν αισθάνομαι κίνδυνο. Και το Ηράκλειο νομίζω θα το προλάβουμε και τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Αρα δέκα που έχουμε δεν κινδυνεύουνε και πέντε που έχουμε 15.
  • Κ.Χ.: Και της Αθήνας.
  • Μ.Γ.: Ναι δεν είναι δημοπράτηση (ηχητική απόδοση αυτό).
  • Κ.Χ.: Πίεσε και για άλλα δύο να γίνουν.
  • Μ.Γ: Πιέζω πολύ.
  • Κ.Χ.: Η Κάρπαθος τώρα θα είναι Μ.Ο.Δ.Α (ηχητική απόδοση); Μ.Γ.: Ναι.
  • Κ.Χ.: Το ήξερα ότι (ακατάλ.) γι’ αυτό ήμουν και τρομαγμένος από την αρχή για τον αριθμό. Γιατί ξέρω τι…
  • Μ.Γ.: Εντάξει. Θα τα πούμε από κοντά».

► Η συνομιλία με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή

Στις 27 Νοεμβρίου του 2020 καταγράφεται από τον κοριό της ΕΥΠ συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Η συνομιλία έχει ως εξής: «27/11/20 Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ) 5046c (κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη) Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (ΚΧ) (6979800***) με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή (ΤΧ) (6977333***)

  • Τ.Χ.: Πώς πας;
  • Κ.Χ.: Καλά τρέχω με το χωροταξικό.
  • Τ.Χ.: Θες καμία βοήθεια;
  • Κ.Χ.: Θα σου πω.
  • Τ.Χ.: Πες σε κανένα συνεργάτη σου να με πάρει. Να σου πω στο αεροδρόμιο ποιος κάνει κουμάντο;
  • Κ.Χ.: Ο Παράσχης.
  • Τ.Χ.: Είναι δικός μας;
  • Κ.Χ.: Δικός μας είναι αλλά τον είχανε βάλει οι Γερμανοί πριν πόσα χρόνια και τώρα συνεχίζει με τους Καναδούς. Και έχει και ο Κοπελούζος ένα 5% και το δημόσιο μια μειοψηφική συμμετοχή.
  • Τ.Χ.: Εσύ αυτόν τον Παράσχη τον ξέρεις;
  • Κ.Χ.: Ναι.
  • Τ.Χ.: Εντάξει, αν χρειαστούμε κάτι να του πεις του το λες.
  • Κ.Χ.: Ναι, θα του πω αν είναι»

Το Documento επικοινώνησε με τον Τ. Χατζή, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της συνομιλίας που μας είχε επιδειχθεί ως καταγραφή από την ΕΥΠ. Ειδικότερα, θυμήθηκε ότι η συνομιλία έγινε γιατί κάποιος φίλος του είχε χάσει τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επικοινώνησε με τον υπουργό – λόγω της δημοσιογραφικής τους γνωριμίας και συναναστροφής– προκειμένου να βρεθεί άκρη με τη γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την αναζήτηση των συγκεκριμένων αποσκευών.

► Η συνομιλία με τον Κωστή Μουσουρούλη

Η συνομιλία καταγράφεται την 4η Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή την ημέρα του ανασχηματισμού. Μεταξύ Χατζηδάκη και Μουσουρούλη (μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης) γίνονται απαξιωτικά σχόλια για τον αντικαταστάτη του Χατζηδάκη στο υπουργείο Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. «4/1/21 Ζ1… (χειριστής ΕΥΠ) 5046c ( κωδικός παρακολούθησης Χατζηδάκη)
Συνομιλία Κωστή Χατζηδάκη (ΚΧ) (6979800***) με τον Κωστή Μουσουρούλη (ΚΜ) (6973332***)

  • Κ.Μ.: Και τώρα τι γίνεται;
  • K.X.: Υπομονή.
  • Κ.Μ.: Θες να έρθω αύριο να ξανακλάψω; Να το ξαναζήσουμε;
  • K.X.: Οχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι εντυπωσιακό λόγω κορονοϊού κ.λπ. Κάτι mini θα γίνει οπότε δεν χρειάζεται.
  • Κ.Μ.: Γείτονες θα γίνουμε τώρα. Ξέρεις τι είναι αυτό το υπουργείο… Κ.Χ.: Μαύρο.
  • Κ.Μ.: Θα είσαι κάθε μέρα στη δημοσιότητα.
  • Κ.Χ.: Τι να το κάνω.
  • Κ.Μ.: Τι θα κάνεις τώρα με το γραφείο;
  • K.X.: Δεν ξέρω, ρε Κωστή, ακόμα απαντάω στα τηλέφωνα.
  • Κ.Μ.: Σκρέκας; Τι να πω… Εμεινα άφωνος. Εγώ τι να κάνω; Nα του παραιτηθώ; Δώσε μια συμβουλή. Να περιμένω;
  • Κ.Χ.: Ε περίμενε. Ετσι κι αλλιώς εσένα ποιος σε έβαλε…
  • Κ.Μ.: Η κυβερνητική μ’ έβαλε. Δηλαδή τώρα θα ανακαλύψουμε τον τροχό με αυτόν; Με τον Σκρέκα…
  • Κ.Χ: Πού να ξέρω… Ο άνθρωπος εκεί πέρα δεν έχει μεγάλο βεληνεκές.
  • Κ.Μ: Δεν έχει, ναι. Να πάρω κανέναν απ’ τους ανθρώπους που δεν ξέρεις τι να τους κάνεις; Οταν είσαι έτοιμος πες μου.
  • Κ.Χ.: Θα το δω, ναι.
  • Κ.Μ: Κράτα ενήμερο και μένα, ρε Κωστή, ανησυχώ. Να ζητήσω ραντεβού στον Σκέρτσο;
  • K.X.: Επίσης αν έχεις τρόπο να πληρώνεις κανέναν που εγώ δεν μπορώ λόγω του (ακατάλ.) που έχει το στενό το δημόσιο.
  • Κ.Μ.: Ναι, δες εσύ τώρα ποιους θα πάρεις και θα το συζητήσουμε. Μην τυχόν κρατήσεις την …άκη (ακατάλ.) εκεί πέρα.
  • Κ.Χ: Δεν εξαρτάται από εμένα. Κ.Μ: Καταλαβαίνω. Εντάξει κάποια στιγμή θα τα πούμε κι από κοντά.
  • Κ.Χ.: Δηλαδή; Την ξέρεις από παλιά;
  • Κ.Μ.: Ου… Παναγία μου. Πρέπει να βρεις καλό staff με το αντικείμενο κόλαση. Κι εσύ δεν το ξέρεις και καλά το αντικείμενο.
  • Κ.Χ.: Προφανώς. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο.
  • Κ.Μ.: Τώρα και τι μεταρρυθμίσεις να κάνεις εκεί πέρα, ό,τι ακουμπήσεις δαγκώνει.
  • Κ.Χ.: Μόνο με αυτήν τη λογική. Κ.Μ.: Πω πω, συνταξιοδοτικό ξέρεις;
  • Κ.Χ.: Μη με αγχώνεις, ρε
  • Κωστή.
  • Κ.Μ.: Δεν σε αγχώνω, θα τα πούμε και από κοντά. Μια τελευταία συμβουλή να ζητήσω από τον Σκέρτσο να δω τον μεγάλο; Κ.Χ.: Ε ζήτα τι να σου πω… Κ.Μ.: Οκ. Ο,τι θες πάρε με. Κ.Χ.: Εντάξει».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook