Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανακοίνωση που εξέδωσε απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο και έχει οδηγήσει στη σύλληψη και προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και 3 ακόμη ατόμων.

Για αβάσιμους ισχυρισμούς και παραπληροφόρηση κάνει λόγο η αντιπροσωπεία του Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανακοίνωσή της κάνει λόγο αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο Ευρωκοινβούλιο.

«Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για κακή συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το κράτος του Κατάρ εργάζεται μέσω της δέσμευσης ιδρυμάτων σε ίδρυμα και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς», τονίζεται επίσης.

Οι Αρχές του Βελγίου έχουν συλλάβει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι , που φέρεται και ως εγκεφάλος του σκανδάλου διαφθοράς και έναν λομπίστα από τις Βρυξέλλες. Η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Προέλευση αυτού του χρήματος, φέρεται να ήταν το Κατάρ, το οποίο όμως απορρίπτει κατηγορηματικά όλους αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook