Νέα στοιχεία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ με τα τις προσφυλακίσεις της Εύας Καϊλή, του συζύγου της και άλλων δύο ατόμων.

Για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ ποου συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνελήφθησαν από τις βελγικές αρχές 6 άτομα και προφυλακίστηκαν 4. Εκτός από την Εύα Καιλή στη φυλακή βρίσκονται:

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής και προέδρος της ΜΚΟ Fight Impunity Πιερ Αντόνι Παντζέρι και τέλος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το Νικολο Φίγκα Ταλαμάνκα, ηγέτης της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», που έχει την ίδια διεύθυνση με την «Fight Impunity».

Τα χρήματα που βρέθηκαν στην Καιλή Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή βρέθηκαν συνολικά 750.000 ευρώ, τα 600.000 ευρώ σε βαλίτσα που είχε ο πατέρας της Εύας Καϊλή και οι 150.000 ευρώ στο σπίτι της ευρωβουλευτού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος από τις Βρυξέλλες, το χρονικό έχει το εξής:
Πρώτος συνελήφθη έξω από το σπίτι που έμενε με την Εύα Καιλή, ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ακολούθως οι βελγικές αρχές έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εντόνισαν τον πατέρα της Εύας Καϊλή έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε, κοντά στο σπίτι της κόρης του και είχε μαζί του μια χειραποσκευή με περίπου 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ!

Ο επικεφαλής της έρευνας θεώρησε ότι μετά τον εντοπισμό των χρημάτων στην κατοχή του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, είχε πλέον «ανοίξει» ο δρόμος για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και για έφοδο στο σπίτι της. Έτσι, ο επικεφαλής ζήτησε από τις δυνάμεις που είχαν κάνει τις άλλες εφόρους σε σπίτια υπόπτων το πρωί της περασμένης Παρασκευής, να πάνε και στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή.

Κατά την επιχείρηση στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τσάντες χειρός και χειραποσκευές πολυτελείας με περίπου 150.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ!

Η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του ανακριτή, παραμένει κρατούμενη μαζί με άλλα τρία άτομα. Κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες και μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα προσαχθεί σε δικαστή προκειμένου να αποφανθεί αν θα παραμείνει ή όχι προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της.

Σήμερα (12.12.2022) το απόγευμα συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να την καθαιρέσει από τη θέση της αντιπροέδρου

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Ιταλό ΓΓ της της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι, αλλά αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος. Ένα έκτο άτομο – κοινοβουλευτικός βοηθός στο ΕΛΚ – αφέθηκε ελεύθερος. Ο πατέρας της Εύα Καϊλή, που συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών με βαλίτσα  με μετρητά, αφέθηκε ελεύθερος. «Έπαιζε απλώς το ρόλο του μεταφορέα», ανέφερε πηγή, σύμφωνα με τη Le Monde.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook