Η Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψη της για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ψήφους 625 και μιας κατά.

Η καθαίρεση της Εύας Καϊλή φαινόταν προδιαγεγραμμένη μετά την προφυλάκιση της στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.Υπέρ της καθαίρεσης της ήταν και η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων, που υποβλήθηκε σήμερα στο Ευραωπϊκό Κοινοβούλιο.
Την είδηση γνωστοποίησε η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή». Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.

Αντίθετα η Εύα Καϊλή παραμένει ευρωβουλευτής και δεν χάνει την έδρα της παρά τη δικαστική της εμπκλοκή, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση, εκτός κι αν παραιτηθεί από μόνη της, κάτι που δεν φαίνετια ότι επιθυμεί.

Η Εύα Καϊλή, ο σύζυγος και οι άλλοι 2 κρατούμενοι για το σκάνδαλο του κατάρ κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφορά. Κρατούνται με απόφαση του ανακριτή και αύριο (14.12.2022) θα κριθεί αν θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους.

Η ίδια η Εύα Καϊλή, μέσω του Έλληνα δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δήλωσε αθώα και πως δεν έχει πάρει χρήματα από το Κατάρ για να ψηφίζει υπέρ των θέσεων του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook