Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο κέντρο των Βρυξελλών σε νεόδμητο σωφρονιστικό κατάστημα με ανέσεις, καθαριότητα και πολύ πράσινο.

Η βελγική δικαιοσύνη υπόσχεται στους περίπου 1.200 κρατούμενους που θα έρθουν εδώ σε αυτό το ίδρυμα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνικές υπηρεσίες που λείπουν από τις σημερινές φυλακές, όπως επίσης καθαρά κελιά.

Η φυλακή – μπουτίκ
Από το συγκρότημα φυλακών που έμοιαζε με πολυτελές κάστρο. Σε ένα υπερσύγχρονο σωφρονιστικό συγκρότημα που θυμίζει περισσότερο χωριό παρά φυλακή.

Εκεί φαίνεται ότι θα κρατηθεί η Εύα Καϊλή μετά την μετάφορά της. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μέσα στο 2022 και δέχθηκε τους πρώτους κρατούμενους στις αρχές Οκτωβρίου.

Θυμίζει περισσότερο χωριό που αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα.

Η βελγική δικαιοσύνη υπόσχεται στους περίπου 1200 κρατούμενους που θα έρθουν εδώ σε αυτό το ίδρυμα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες τους ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνικές υπηρεσίες που λείπουν από τις σημερινές φυλακές, όπως επίσης καθαρά κελιά.

Παράθυρα χωρίς σίδερα και χρωματιστοί τοίχοι για να νιώθουν καλύτερα οι κρατούμενοι. Τα δωμάτια δείχνουν ευρύχωρα και διαθέτουν ανέσεις όπως βιβλιοθήκη, γραφείο με αρκετές παροχές ρεύματος.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Οικολογικά βιώσιμη φυλακή
Το σωφρονιστικό συγκρότημα ή αλλιώς το χωριό το των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας.

Διαθέτει:
– 37.000 τμ. πρασίνου
– ηλιακά πάνελ στις οροφές
– γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει:
– εργασία
– αθλητικές δραστηριότητες
– χαλάρωση
– εκμάθηση
Το συγκρότημα διαθέτει επίσης και πέντε δωμάτια μητέρας παιδιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook