Νέα στοιχεία δημοσιοποίησαν σήμερα οι βελγικές αρχές για την υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ με φωτογραφίες από το τεράστιο ποσό των χρημάτων που κατασχέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στα χέρια του πατέρα της και στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι.

Στην ανάρτηση των βελγικών αρχών αναφέρεται: «Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας με την υποψία διαφθοράς, αναφορικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε σε διάφορες τοποθεσίες μετά την συντονισμένη έρευνα των Βέλγων, καθώς και πώς ήταν «αποθηκευμένα» τα χρήματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από τα Βελγικά ΜΜΕ, από τράπεζες του Βελγίου έγινε η ανάληψη μεγάλου μέρους από το 1,5 εκατ. ευρώ που κατέσχεσαν οι Βελγικές αρχές από το σπίτι της Εύας Καϊλή, τον πατέρα της και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Παντζέρι. Αυτό γράφει η βελγική L’Echo. Επίσης ένα μεγάλο μέρος χαρτονομισμάτων που είναι φρεσκοτυπωμένα είναι από χώρες που τυπώνουν χρήμα όπως η Γερμανία, η Ιταλία ή η Γαλλία.

Το ίδιο δημοσίευμα γράφει πως οι αρχές αναζητούν τώρα από ποιες τράπεζες, αλλά και από ποιο πρόσωπο έγινε η ανάληψη των ποσών, καθώς και τον δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον ήταν κατατεθειμένα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντζέρι, πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ κρύβουν μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’ Echo, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολιάζει ούτε διαψεύδει, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ, είναι καινούρια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, σημειώνει η L’ Echo, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες.


Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, αλλά και την πλαστική συσκευασία τους, θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων, αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook