Τεράστιο το ενδιαφέρον των βελγικών μέσων ενημέρωσης που έχουν κατακλύσει το Δικαστικό Μέγαρο όπου μεταφέρεται η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρείς κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία που αποτυπώνει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το σκάνδαλο του Κατάρ αλλά και για την ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για όλους τους εμπλεκόμενους.Κάθε ανακριτής παρουσιάζει την υπόθεση του αλλά η σειρά δεν είναι γνωστή. . Οι συνεδριάσεις κρατούν έως τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για μια καθημερινή ρουτίνα του δικαστηρίου και αυτό σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να βγει και το απόγευμα ανάλογα με το ποιος δικαστής την έχει αναλάβει.

Ο δικαστής είναι αυτός που αποφασίζει και ο ανακριτής παρουσιάζει τον φάκελό του.

Πρόκειται για μια ποινική δίκη είναι ανάμεσα στο κράτος και τους κατηγορουμένους. Ο κατήγορος θα παρουσιάσει στον δικαστή την υπόθεση θα του δείξει τα έγγραφα και υπάρχει και ένας ηλεκτρονικός φάκελος στην διάθεση των συνηγόρων.

Στην συνέχεια θα λάβει τον λόγο ο εισαγγελέας που θα προτείνει την προφυλάκιση ή μη κάποιων ή όλων και ο δικαστής έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις στους κατηγορουμένους. Αγορεύουν οι συνήγοροι και μετά το δικαστήριο αποσύρεται για να πάρει την απόφασή του. Αν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ενοχής, και επειδή είναι δικαστικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η προφυλάκιση πρέπει να συντρέχουν οι εξής λόγοι: να θεωρείται ο κατηγορούμενος επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, να υπάρχει κίνδυνος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, να υπάρχει κίνδυνος φυγής και τέλος να θεωρείται ότι μπορεί να εμποδίσει την έρευνα και να εξαφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία. Η απόφαση αναμένεται το απόγευμα.

Η Εύα Καϊλή προκειμένου να μην μπει στη φυλακή θα ζητήσει ακόμη και περιοριστικούς όρους:

-Βραχιολάκι

-Κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στις Βρυξέλλες

-Χρηματική εγγύηση και

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα .

Από την ίδια ακρόαση περνούν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο του Κατάρ, ανάμεσά τους ο σύντροφος της Εύας Καιλή, Φραντζέσκο Τζιόρτζι., ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι κι ένα ακόμη άτομο.

Δικηγόρος της Εύας Καϊλή είναι ο Αντρέ Ριζόπουλος, ειδικευμένος στο ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Δικηγορεί από το 1982 και πλέον υπερασπίζεται επιχειρηματίες και ,ανθρώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα. Επιπλέον γράφει σε νομικά περιοδικά και συμμετέχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια με θέμα « τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Από το 2004 διδάσκει φορολογικό και οικονομικό ποινικό δίκαιο στο Solvay Brussels School .
Είναι εκ των κορυφαίων της ποινικής δικηγορίας στις Βρυξέλλες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook