Αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου η διαδικασία ακρόασης για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Εύα Καϊλή δεν παρέστη στο δικαστικό συμβούλιο και οι δικηγόροι της ζήτησαν χρόνο έτσι ώστε να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή όπότε και δόθηκε προθεσμία έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο στο δικαστήριο, από τον σύζυγό της  Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή το Κατάρ. Θυμίζουμε ότι η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή όπως διατυπώνεται από τον Ελλάδι δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο , είναι ότι τα χρήματα πού βρέθηκαν στο σπίτι και στον πατέρα της Εύας Καϊλή, δεν ήταν δικά της αλλά του συντρόφου της στον οποίο μάλιστα είπε να τυα επιστρέψει και στον ιδιοκτήτη τους.

Αντίθετα με την Εύα Καϊλή για τους άλλους τρείς κατηγορούμενους, τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζιόρτζι , τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και ένα ακόμη άτομο, ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία και αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση τους μέχρι τις 6 σήμερα το απόγευμα.

Συνολικά, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τις οικίες Καϊλή και Παντσέρι στη βελγική πρωτεύουσα με 600.000 να έχουν κατασχεθεί μόνο στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή. 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι Καϊλή – Τζιόρτζι και άλλες 750.000 ευρώ σε μία βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου των Βρυξελλών στην κατοχή του πατέρα της πρώην πλέον αντιπροέδρου του ΕΚ, Αλέξανδρου. Η βελγική εισαγγελία δημοσιοποίησε αποδεικτικό υλικό από τις έρευνες με δεσμίδες με χαρτονίσματα των 200, των 100, των 50, των 20 ακόμη και των… 10 ευρώ. Όταν ο δικηγόρος της κ. Καϊλή ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι “δεν γνωρίζω εάν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα χρήματα έχουν βρεθεί”.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες, Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ο αποκαλούμενος Φ. είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικος χρήματος και διαφθορά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook