Από τα σύννεφα φαίνεται ότι έπεσαν οι συγχωριανοί του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, που θα παραμείνει προφυλακισμένος για έναν μήνα κατηγορούμενος για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά και τη σύλληψη της πρώην αντιπροέδρου του και ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή,  μονοπωλεί το ενδιαφέρων των Ιταλικών Μέσων Ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι της Corriere della Sera,  πήγαν στο τόπο καταγωγής του , το Αμπιατεγκράσο που απέχει μισή ώρα από το Μιλάνο. Στο χωριό αυτό μάλιστα μένουν ακόμα και οι γονείς του, εκπαιδευτικοί και οι δύο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο χωριό του Τζιόρτζι «δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να τον εμπλέκουν, αντίθετα γίνεται λόγος για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς θόρυβο. Ωστόσο υπάρχουν φήμες για πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κότερο από έναν εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα και την μικρή του κόρη».

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera για τη γειτονιά του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή «υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις. Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια», σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της βελγικής Δικαιοσύνης.

Πάντως, στο χωριό του Τζιόρτζι ζουν ακόμη οι γονείς του, η μητέρα του Ιόλε και ο πατέρας του Λουτσιάνο, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα, οι οποίοι δηλώνουν ένα πράγμα μαζί με τους συγχωριανούς τους: ότι ο 35χρονος δεν εμφάνιζε ποτέ συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε εγκληματία.

Δεν είναι σαφές για τους δημοσιογράφους της Corriere della Sera ότι ο Τζιόρτζι είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε στην πορεία. Όταν ήταν μικρός, ήταν ένα απλό ευγενικό αγόρι που είχε μάθει να ενδιαφέρεται για το πλησίον του και που είχε μεγαλώσει με τις αρχές του 66χρονου εκπαιδευτικού και διευθυντή σχολείου πατέρα του, ο οποίος έδινε πάντα μάχες με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του, όταν συνάντησε τους ρεπόρτερ της ιταλικής εφημερίδας, δήλωσε μόνο ότι «μου είπαν να σωπάσω αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα». Αλλά, το σκύψιμο του κεφαλιού του και το μειδίαμα στο πρόσωπό του μαρτυρούν ότι οι κατηγορίες για τον γιο του, η εικόνα του με τις χειροπέδες και τα σχόλια στο χωριό είναι χειρότερες και από προδοσία, καταλήγει η Corriere della Sera.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook