Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή διατάχτηκε από την Οικονομική Εισαγγελία μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ, που ξέσπασε στις Βρυξέλλες.

Η έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή, διατάθχηκε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέα εφετών Χρήστο Μπαρδάκη, με αντικείμενο αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία.

Παράλληλα ζητήτηθηκε η συνεργασία με τις βελγικές δικαστικές αρχές καθώς και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την Εύα Καϊλή η οποία κατηγορείται στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Η έρευνα στην Ελλάδα θα στραφεί σε πράξεις που δεν αφορούν τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στην Εύα Καϊλή στο Βέλγιο καθώς δεν μπορεί να διωχθεί δύο φο΄ρες για το ίδιο αδίκημα.

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα στην Ελλάδα θα κινηθεί στον τρόπο κτήσης περιουσιακών στοιχείων από την ευρωβουλευτή και στον ενδελεχή έλεγχο κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Άλλωστε από την αρχή της εβδομάδας, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει κινηθεί άμεσα με δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου και τραπεζικών λογαριασμών της ευρωβουλευτού, του συντρόφου της και των στενλων συγγενών της (γονείς και αδέλφια) .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook