Συνάντηση με δύο μικρά και παιδιά που έδωσαν μεγάλη μάχη με το καρκίνο και νίκησαν είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

Παρότι η προσοχή είναι αυτή την ώρα στον κορονοϊό, μέσα από τη μάχη κατά της πανδημίας βρήκαμε τρόπους να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρόοδος της ιατρικής, ειδικά στους παιδικούς και στους εφηβικούς καρκίνους, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας: να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια».

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη γενναιότητα των παιδιών, τα οποία δίνουν «δύναμη με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη δική σας περιπέτεια. Και κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνεστε και εσείς μεγάλη χαρά ότι παλέψατε, βγήκατε νικητές, και τα αφήνετε όλα αυτά πίσω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook