Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2023 από τη Βουλή.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2023 με 156 θετικές ψήφους, έπειτα από την πενθήμερη «μάχη» στην Ολομέλεια της Βουλής. Αρνητική ψήφο έδωσαν 143 βουλευτές.

Ειδικότερα, με 156 θετικές ψήφους από την κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2023. Καταψήφισαν οι 143 βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Συνολικά ψήφισαν 299 από τους 300 βουλευτές. Απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας τον ψήφισαν 190 βουλευτές έναντι 109 που τον καταψήφισαν.
Τα στατιστικά αυτής της πενθήμερης συζήτησης καταγράφουν 60 συνολικές ώρες συνεδρίασης, μίλησαν συνολικά 227 βουλευτές και 36 μέλη της κυβέρνησης.

Σταϊκούρας: Οι 10 μύθοι που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την oικονομία
Πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους 10 μύθους που, όπως είπε, διακινεί για την οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα:
Μύθος 1: «Η οικονομία καταρρέει». Αυτό, είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα είχε καταγραφεί στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς δείκτες.

Μύθος 2: «Κακώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, εμείς τα κάναμε όλα». Για πρώτη φορά σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, απάντησε.

Μύθος 3: «Η ΝΔ άφησε άδεια ταμεία». Σήμερα έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα που παραλάβαμε, βγήκαμε στις αγορές, κερδίσαμε εμπιστοσύνη στο εξωτερικό.

Μύθος 4: «Αυξήθηκαν οι φόροι;» Εμείς μειώνουμε και συνεχίζουμε να μειώνουμε φόρους.

Μύθος 5: «Η Ελλάδα δεν ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Η στήριξη που παρέχει αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο γενναία σε επίπεδο ΕΕ.

Μύθος 6: «Η Ελλάδα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό». Υπάρχει εξωγενής κρίση, ο πληθωρισμός είναι ψηλός, αλλά αποδεικνύεται ότι κάνουμε το καλύτερο εφικτό για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία.

Μύθος 7: «Η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση πλειστηριασμών και ασυλία σε τραπεζικά στελέχη». Οι εταιρείας διαχειρίσεις νομιμοποιούνται σε κάθε ενέργεια. Εσείς το ψηφίσατε το 2015.

Μύθος 8: Γιατί να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να ρυθμίσει το κόκκινο δάνειό του; Απαντά ο κ.Τσακαλώτος, γιατί αυτό δεν είναι λογικό.

-Μύθος 9: Η σύγκριση των δύο περιόδων. Η σύγκριση είναι καταλυτική. Κάτι πήγε να πει για ανάπτυξη ο κ.Τσίπρας; Είχε το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Μύθος 10: Για κόκκινα δάνεια. Σήμερα είναι στο 9,7%. Οι καταθέσεις είναι αυξημένες κατά 48 δισ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας είναι παραλυτικά προσκολλημένος στις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις, τις ιδεολογικές εμμονές, την πολιτική ανευθυνότητα». «Προτιμώ τους σκληρούς, τους έντιμους, τους έντονους διαλόγους, προς όφελος της κοινωνίας, παρά να επιβάλλουμε capital control στους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία, ως ο πρωθυπουργός των capital controls», συμπλήρωσε ο Χρήστος Σατϊκούρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook