Η βαλίτσα με τα 160.000 ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες όταν έγινε η έφοδος των αστυνομικών αρχών για το σκάνδαλο του Κατάρ, είναι το σημείο καμπής για την φερόμενη εμπλοκή της, σύμφωνά με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το θέμα αυτό της εύρεσης των χρημάτων θα παίξει ρόλο και στο αν ο δικαστής ενώπιον του οποίου θα εμφανιστεί στις 22 Δεκεμβρίου θα κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι κρατούμενη μέχρι τη δίκη της για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή δια των δικηγόρων ότι μεταφέρθηκε λάθος στην κατάθεσή της.

Το βασικό «αγκάθι» που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών στις 22 Δεκεμβρίου είναι για ποιον λόγο ενώ ήξερε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι υπάρχουν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι της, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άντρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Παντσέρι.
Συνεπώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.

Επίσης, το γεγονός ότι ο σύντροφός της άνοιξε το στόμα του και ενέπλεξε και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, δείχνει ότι η έρευνα δεν τελείωσε εδώ αλλά έχει  συνέχεια.

Συνεπώς, στόχος της Καϊλή, όπως αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, θα είναι να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, να αποδείξει ότι εάν αποφυλακιστεί δε θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, δεδομένου ότι οι Βέλγοι έχουν το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της.

Νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την ψήφο της Εύας Καϊλή σε επιτροπή της Ευρωβουλής για το Κατάρ, στην οποία δεν ήταν καν μέλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και το έγγραφο που δημοσιεύτηκε.

Πηγή των Σοσιαλιστών μίλησε στο MEGA, λέγοντας ότι κάποιοι ευρωβουλευτές ευρωβουλευτές έκαναν εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών, όταν ανακάλυψαν ότι υπήρχε παραπάνω ψήφος, η οποία ήταν της Εύας Καϊλή.

Κατήγγειλαν το γεγονός και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο ψήφισε, με την ίδια πηγή να προσθέτει ότι ενώ η Εύα Καϊλή ψήφισε «κρυφά», δεν κάθισε καν μαζί με τους σοσιαλιστές αλλά με «άλλους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook