Δύο μέρες πριν από την κρίσιμη προσαγωγή της στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση ή μη της προφυλάκισης της δημοσιεύματα του ξένου Τύπου υποστηρίζουν πως η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε πως γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών καθώς και την εμπλοκή του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά και του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, στο σκάνδαλο του Κατάρ.

Δημοσίευμα της «La Repubblica», με τίτλο «Η ομολογία της Εύας Καϊλή: “Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα”», παρουσιάζει αποσπάσματα από την ομολογία της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στα σκάνδαλο διαφθορ΄λας και χρηματισμού από το Κατάρ, που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ενώπιον των βελγικών αρχών φέρεται παραδέχτηκε γνώριζε τόσο για τις δραστηρίοτητες του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όσο και για του Αντόνιο Παντζέρι. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντζέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» αναφέρουν τα πρακτικά.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φραντσέσκο Τζιόρτζι) με τον κ. Παντζέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το περιοδικό Knack.

Τις ίδιες πληροφορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση παρουσιάζει και η γνωστή βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία μάλιστα αναφέρει ότι όταν η βελγική αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή συνελήφθη με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, για 600.000 ευρώ κάνουν λόγο οι αστυνομικές αρχές, ενώ μ’εσα υπήρχε μπιμπερό, παιδικό γάλα και ένα ipad.


Πάντως όταν εμφανίστηκε ενώπιον του Βέλγου ανακριτή η Εύα Καϊλή προσπάθησε να [εςριορίσειτ ην συμμετοχή στο σκάνδαλο του Κατάρ , κάτι που έκανε και ο συντροφος της Φραντσέσκο Τζιόρτζι , παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του.

Προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντζέρι και δύο ευρωβουλευτές

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, η πρώην παρουσιάστρια «προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντζέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα» χωρίς το δημοσίευμα – που επικαλείται το έγγραφο του εισαγγελέα – να αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί οι δύο Ευρωβουλευτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα του περιοδικού Knack, το οποίο αναφέρεται στην αντίδραση της Εύας Καϊλή μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι που διατηρεί με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες. «Η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα ονόματα των ευρωβουλευτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook