Περίπου μιά ώρα κράτησε η απολογία της Εύας Καϊλή στο δικαστήριο των Βρυξελλών όπου προσήχθη κατηγορούμενη για διαφθορά αναφορικά με το σκάνδαλο του Κατάρ.

“Είναι αθώα , δεν έχει δωροδοκηθεί” δήλωσε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων της Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για εμπκλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ.

Όπως είπε ο συνήγορος της δεν μπορεί να πεί τίποτε άλλο σχετικά με την υπόθεση καθώς η διαδικασία είναι μυστική.

Ωστόσο είπε ότι η απόφαση για την προφυλάκιση της ή μη θα εκδοθεί αργά σήμερα το απόγευμα προς το βράδυ.

Νωρίτερα γύρω στις 10 το πρωί  η Εύα Καϊλή   προσήχθη υπό άκρα μυστικότητα στο δικαστήριο προκειμένου να απολογηθεί  για το σκάνδαλο του Κατάρ για το οποίο  ανιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών εκτός από τους δικηγόρους της, Αντρέ Ριζόπουλο και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, βρίσκεται και πλήθος δημοσιογράφων έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την τύχη της Εύας Καϊλή και το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωβουλευτών που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 το πρωί με την απόφαση να αναμένεται εντός της ημέρας.

Λίγο πριν τις 10 στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου μπήκαν οι συνήγοροι της κυρίας Καϊλή φορώντας τις χαρακτηριστικές τηβέννους που προβλέπονται για τη διαδικασία.

Το πολύκροτο σκάνδαλο έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κ. Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Την περασμένη εβδομάδα η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – ο σύντροφος της Εύας Καϊλή – και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης.

«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, γιατί όπως καλά γνωρίζετε η διαδικασία είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρακαλώ να περιμένετε, θα τα πούμε αμέσως μετά» αρκέστηκε να πει ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Χτες ο κ. Δημητρακόπουλος που συναντήθηκε στις φυλακές Χάρεν με την Εύα Καϊλή είπε ότι νιώθει δυστυχής και προδομένη, επιμένοντας στην υπεραστική γραμμή ότι όλα τα είχε οργανώσει ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζιόρτζιο, κάτι που έχει υποστηρίξει και ο ίδιος στην απολογία του στις ανακριτικές αρχές του Βελγίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook