«Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελλόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών”, είπε σε μια ακόμη επιθετική ρητορική ο Χουλουσί Ακάρ

«Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ χθες, τελευταία ημέρα του έτους κατηγορώντας την Ελλάδα για ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας όπως για επεκτατικότητα και αναθεωρητισμό, ενώ όπως είπε οι υπολογισμοί της Αθήνας για το Καστελλόριζο είναι λανθασμένοι.

«Αυτά είναι απλώς πράγματα που έχουν προβληθεί για να μπερδέψουν τους ανθρώπους στη διεθνή σκηνή. Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Το λέμε διεθνές δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας Κυπρίων αδελφών. Εξακολουθούν να επιμένουν στο να μην το βλέπουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο λέγοντας πως οι υπολογισμοί της Αθήνας είναι λανθασμένοι.
«Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελλόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook