Στο Προεδρικό Μέγαρο αντάλλαξαν ευχές με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.

«Η χθεσινή ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω», ανέφερε σήμερα (01.01.2022) στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ανταλλαγή των ευχών για το νέο έτος.


Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι η επιλογή να έρθει η αύξηση έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Χθες, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα, αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».


Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για ευχές στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας, όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη.


Ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη Βραζιλία, εκπροσώπησε ο Γιάννης Δραγασάκης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης. Επίσης, στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook