Στη Γαύδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία από τη Γαύδο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γαύδο.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων από το ακριτικό νησί.

Από εκεί, τόνισε την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιας ανάπτυξης, ενώ εξέφρασε και το προσωπικό του ενδιαφέρον, ως Πρωθυπουργός και ως Χανιώτης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον φάρο του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης

Πηγή: neakriti.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook