Ένταση σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με αφορμή την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αντέδρασε στη δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τη χθεσινή κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, ότι ότι «είναι ψευδομάρτυρας και θα καταθέσει σε βάρος της μήνυση».

Ο δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος διάβασε δήλωση του εντολέα του στο Ειδικό Δικαστήριο η οποία έχει ως εξής:

«Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα, η οποία διευκρίνισε ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, δικάζονται κατηγορούμενοι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Η Ευθαλία Διαμαντή χτες στην κατάθεση της υποστήριξε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» ( Δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Οι δικηγόροι του Νίκου Παππά ανέφεραν πως προτίθενται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της κατάθεσής της,

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα, παραδέχθηκε ότι η Ευθαλία Διαμαντή δεν συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά»

Σε δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Παππά. Γ. Μαντζουράνη, Θ. Μαντά και Β. Γεωργακόπουλου, υποστηρίζεται ότι «οι καταθέσεις των μαρτύρων στη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου την Παρασκευή (13.01.2023) είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά επισήμαναν ότι «αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα, είναι ότι προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο».

Οι κ.κ Γ. Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακόπουλος, σημείωσαν ότι «ο αντιπερισπασμός της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ, και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του επιχειρηματία, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου».

Η κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Τσαγκρή
Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (13.01.2023) κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής, που είπε πως κλήθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου να «στήσει» εφημερίδα που θα εξέδιδε (σ.σ. σαν την εφημερίδα «Πρώτη») που είχε εκδοθεί στη δεκαετία του ’80 από τον Χρήστο Καλογρίτσα, όπου είχε διατελέσει διευθυντής.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, σχεδιάστηκε και τα σχέδιά του αποδέχτηκε η τότε Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς. Ο μάρτυρας, ωστόσο, είπε πως ο κ. Καλογρίτσας τον κάλεσε στη συνέχεια και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή».

Σε ό,τι αφορά σχετικά με αναφορές της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, ο Νίκος Τσαγκρής φέρεται να διέψευσε τον ισχυρισμό της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε «πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», καταθέτοντας: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ».

Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook