Στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εντάσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισήμανε: «δεν βλέπω εντάσεις, αλλά μία ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του ιστορικού προσώπου Κωνσταντίνου, που ενδεχομένως να είναι χρήσιμη για τις νεότερες γενιές».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη δήλωσε επίσης πως «η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής».

«Η κυβέρνηση πήρε μία πολύ συγκεκριμένη απόφαση που θεωρώ ότι είναι απολύτως σωστή, ο τέως βασιλέας να κηδευτεί ως ιδιώτης και όχι ως τέως αρχηγός κράτους, διότι πολύ απλά υπήρξε αρχηγός κράτους του Βασιλείου της Ελλάδας που δεν υφίσταται πια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια. Όμως, η κηδεία αυτή θα τελεστεί με την αξιοπρέπεια και με το τελετουργικό που επιβάλλεται με την ίδια την ιστορική του διαδρομή» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης : «Με τον θάνατό του γράφεται τώρα σε ανθρώπινο επίπεδο ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 και τον λόγο πλέον έχει η ιστορία που πιστεύω ότι θα κρίνει τον Κωνσταντίνο δίκαια αλλά και αυστηρά. Θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής, γιατί για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τις «εντάσεις» που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν βλέπω εντάσεις, αλλά μία ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του ιστορικού προσώπου Κωνσταντίνου, που ενδεχομένως να είναι χρήσιμη για τις νεότερες γενιές».

Θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο για συμβολικούς λόγους
Την υποψηφιότητά του στον Έβρο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στα περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη για λόγους συμβολικούς, μιας και η περιοχή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εθνικών προκλήσεων.

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία (…) Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό (…) Οι Έλληνες πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επερχόμενη αναμέτρηση στις κάλπες.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στα περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook