Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για τη «Μήδεια» – Μητσοτάκης: Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις(video)
Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Μήδεια» υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μόλις ολοκληρώσαμε τη σύσκεψη εδώ στην πολιτική προστασία. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ πέρα στην Αττική, με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πολιτική Προστασία.
«Συνιστούμε προφανώς μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις, να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς. Και βέβαια η μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε το καλύτερο δυνατό, θα έχετε στη συνέχεια και αναλυτική ενημέρωση για το τι αυτή τη στιγμή συμβαίνει και που υπάρχουν οι βλάβες», πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε, όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο. «Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως».
Υπενθυμίζεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πέτρος Ίμβριος: Ανεβάζει τον ρυθμό με το «Να σε χαίρεται η μάνα σου» και με πρωταγωνιστή στο βιντεοκλίπ τον πεντάχρονο γιο του Παναγιώτη (βίντεο)
- Ρόδος: «Δεν έτρεχα, πέρασα με πράσινο» ισχυρίζεται ο 44χρονος οδηγός του φονικού τροχαίου στη Ρόδο – Πριν δύο χρόνια είχε εμπλακεί ξανά σε ατύχημα – «Ήταν η κακιά ώρα», λέει η αδελφή του (βίντεο)
- COURT ROOM: Μια διαφορετική ματιά στο Final Four της EuroLeague 2026 έρχεται στο YouTube @ta_neagr
- Τροχός της Τύχης: Χάρισε το 3ο αυτοκίνητο της σεζόν – Δείτε το βίντεο
- «Φως στο Τούνελ»: Στην κορυφή της τηλεθέασης, την Παρασκευή 15 Μαίου 2026
- «EQ»: Καλεσμένος ο ψυχολόγος Μάνος Χατζημαλωνάς, απόψε τα μεσάνυχτα στο ACTION 24
- Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής με τους υποψήφιους των εφ. ΕΦΣΥΝ & SPORTDAY για το Μεικτό
- Νέο single για τη Μεταξία Κοντού με την υπογραφή του Δημήτρη Γιώτη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook