Ένταση προκλήθηκε σήμερα στη Βουλή με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστου Ράμμου, ο οποίος ζητά να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί άμεσα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, αίτημα που απέρριψε ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), προκαλώντας την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης άφησαν αιχμές κατά του Χρήστου Ράμμου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υποδεικνύει στη Βουλή τι να κάνει. Ο κ. Μπούρας ζήτησε από την αντιπολίτευση να καταθέσει σχετικό αίτημα και αν υποστηριχθεί από τα 2/5, τότε μπορεί να κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε δήλωση του μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή έκανε λόγο για “θλιβερή ημέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό και κατήγγειλε νέα απόπειρα συσκότισης.

«Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του» σημείωσε.

«Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής» ανέφερε ακόμη, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ» συνέχισε. «Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων» είπε.
«Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθ’ εαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη (19/1), η Επιτροπή Θεσμών συνεδριάζει με θέμα τις συνακροάσεις-υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, αίτημα το οποίο υποστηρίχθηκε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (19/1).

Επισημαίνεται ότι ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της Επιτροπής, αίτημα που κοινοποιήθηκε και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook