Βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης κατήγγειλαν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Κατάρ και προσήχθη σήμερα στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών με αίτημα την αποφυλάκιση της.

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλη Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλη επισήμαναν ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο του Κατάρ, είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στην φυλακή.

Έκαναν λόγο για μια δύσκολη ημέρα για την Ευα Καϊλή καθώς και ότι ήταν πολύ στεναχωρημένη.

Παράλληλα στην απολογία της αναφέρθηκε η Εύα Καϊλή, στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επίσης κατήγγειλε ότι η Εύα Καϊλή την περασμένη εβδομάδα ήταν 16 ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν και κρύωνε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, τόνισε παράλληλα ότι με την εμπειρία που έχω, δεν είμαι αισιόδοξος.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!».

Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναμένεται νωρίς το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ξεκίνησε η κατάθεση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου μαζί με τους δύο δικηγόρους της Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Αντρέ Ριζόπουλο αλλά και τον διερμηνέα της, ύστερα από αίτημα του Βέλγου ανακριτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook