Λίγες ώρες μετά την απόφαση για τη συνέχιση της προφυλάκισης της η Εύα Καϊλή που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Κατάρ, επιμένει στην αθωώτητα της

Το πρωί της Παρασκευής το ΟΡΕΝ μετέδωσε δήλωση της Εύας Καϊλή μέσω του δικηγόρου της στην οποία η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ αναφέρει ότι: «Ματαιοπονούν- Εγώ κομμάτια να με κάνουν δεν θα παραδεχθώ κάτι που δεν έκανα».

Τη δήλωση αυτή μετέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Open.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί τέσσερις φορές, δηλώνει αθώα και έχει ζητήσει να έχει κοντά της το παιδί της.

Το σκεπτικό της απόφασης του βελγικού δικαστηρίου
Οι δικαστές δεν πείστηκαν πάντως όπως φαίνεται για την αθωώτητα και φέρεται να θεωρούν ότι είναι ύποπτη φυγής καθώς και ότι είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με άλλους υπόπτους.

Πληροφορίες ότι ο Παντσέρι αναφέρθηκε στην ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στην Εύα Καϊλή, αλλ΄λα δεν την σχολίασε θετικά και ίσως κι αυτό λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση των δικαστών.

Ο Αντρέ Ριζόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, κατήγγειλε τη μεταχείριση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος σε σχέση με την ευρωβουλευτή. «Ο κ. Παντσέρι «αγοράζει» το μέλλον του και καλά κάνει. Ως δικηγόρος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτός πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κράτησή του, ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα που αποφάσισε να προστατεύσει. Και καλά κάνει. Και πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια του την οικογένεια. Θα ήθελα όμως να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην κ. Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε παρά να δει μόνο δύο φορές, μέσα σε έξι εβδομάδες στη φυλακή, το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας για να πέσει όσο γίνεται «στα μαλακά».

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χτες κατήγγειλαν βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της.
Ειδικότερα, ο εκ των συνηγόρων της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook