Εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει η κατάθεση του πρώην ευρωβουλευτή και φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος του Κατάρ, Αντόνιο Παντσέρι, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, μετά τη συμφωνία που έκανε με την Εισαγγελία των Βρυξελών.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, συμφώνησε να μιλήσει για όλες τις πτυχές του σκανδάλου, αποκαλύπτοντας το ρόλο των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του αλλά και τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος, ώστε να «πέσει» στα μαλακά και να εξασφαλίσει να μην κατηγορηθούν η γυναίκα και η κόρη του.

Πόσο όμως μπορεί να επηρεάσει η κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι την Εύα Καϊλή, ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε στο MEGA :

«Σας λέω, ότι η θέση μας είναι είτε μιλήσει θετικά είτε αρνητικά για την κ. Καϊλή ο κ. Παντσερι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν ό, τι και να του δώσουν θα υπογράψει».

Παράλληλα απάντηση σε δημοσίευμα της «Corriere della Sera», σύμφωνα με το οποίο Βέλγοι δικαστές πίεσαν την Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, δίνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μέσω του συνηγόρου της.

«Η κ. Καιλή δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει ακόμη και εάν την κάνουν κομμάτια».
Είναι η απάντηση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», που αναφέρει ότι Βέλγοι δικαστές πίεσαν την πρώην αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου να δηλώσει ένοχη προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία της.

«Για να ακριβολογούμε οι συστάσεις προς την κ. Καϊλή να συνεργαστεί για να δει γρηγορά το παιδί της, δεν έγιναν από δικαστικές Αρχές, αλλά από κάποιους από τον περίγυρό της», συμπλήρωσε ο κ,. Δημητρακόπουλος.

Η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό «Politico», η Μανταλένα Καϊλή, αδερφή της ευρωβουλευτού, προσπάθησε να διαγράψει την εταιρία της από τα αρχεία διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρει το περιοδικό, η εταιρία έλαβε 105.000 ευρώ από πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο.

«Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatar Gate στα τέλη του περασμένου έτους, η ELONtech προσπάθησε να απομακρυνθεί από τα φώτα των ερευνών, αφαιρώντας οποιαδήποτε αναφορά και στις δύο αδελφές Καϊλή από την ιστοσελίδα της σημειώνοντας σε ερώτηση του μέσου πως και οι δύο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο παρατηρητήριο ως άμισθες σύμβουλο», γράφει το Politico.

Στις Βρυξέλλες πάντως η Μανταλένα Καϊλή ήταν γνωστή ως διευθύντρια της ELONtec και αρκετές φορές έκανε εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνει το Politico.

Ο δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή διαψεύδει το Politico
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωση του ως δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή διαψεύδει το δημοσίευμα του Politico:

“Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on New Technologies – ELONTech,

Διευκρινίζεται ότι:
Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse, κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

Το ELONTech δεν είναι ΜΚΟ.

Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε.
Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU Blockchain Observatory.

Το ίδιο το EU Transparency Registry -ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech, παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook